Stockholms allmännyttor yrkar på 7,8 procents hyreshöjning

Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder yrkar på en hyreshöjning på 7,8 procent 2024.

Hyresgästföreningens motbud ligger på 3,3 procent, skriver Hem & Hyra.

– Vi tycker det är alldeles för högt. Efter en ganska lång tid med levnadskostnadskris så klarar inte hyresgästerna en sådan hyreshöjning, säger Jonas Larsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation för Stockholmshem till Hem & Hyra om hyresvärdarnas yrkanden.

Familjebostäders kommunikationschef Lott Jansson skriver i en kommentar till Hem & Hyra:

”Vi har utgått från den modell som Sveriges allmännytta, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om. Det är viktigt för oss hitta en balans mellan de kraftiga kostnadsökningarna som bolaget drabbats av och hyresgästernas perspektiv. Vi förstår att det är ekonomiskt tufft även för många hyresgäster just nu. Vi kommenterar tyvärr inte ytterligare under pågående förhandling”.

Förra året yrkade de tre Stockholmsjättarna, som omfattar 75 000 lägenheter, på nio procent, sedan avgjordes det hela i Hyresmarknadskommittén som beslutade om en höjning på 4,45 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.