Stöd betalas ut efter tvist – hyresgäster för lägre hyra

SEB Trygg Liv vinner en tvist i förvaltningsrätten och får nu 40 miljoner i statligt investeringsstöd. Hyresgästerna i Uppsala får därmed en lägre hyra, motsvarande 1 650 kronor i månaden för en tvåa.

SEB Trygg Liv hade förhandlat fram två olika hyresnivåer med Hyresgästföreningen – med eller utan investeringsstöd, skriver Hem & Hyra.

Det hela landade i en tvist efter att Länsstyrelsen menat att SEB Trygg Liv ställt för höga krav på hyresgästernas inkomster – fastighetsägaren sänkte kraven efter påpekandet men då hade redan de första hyresgästerna flyttat in.

SEB Trygg Liv framhöll att det enligt regeringens förordning var vid utbetalningen av stödet som alla villkor om inkomstkrav skulle vara uppfyllda, inte vid uthyrningen. Förvaltningsrätten gav bolaget rätt och nu står det klart att kammarrätten inte tänker pröva den överklagade domen, skriver Hem & Hyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.