”Är du vår bostadshjälte?”

Skellefteå kommun kampanjar för att fler ska hyra ut bostäder.

Skellefteå, med Northvolts etablering, står i centrum för bostadsproblematiken: Enormt behov – men kalkylerna går inte ihop.

Dagens Samhälle intervjuar stadens näringslivschef Anja Palm, som berättar om ett initiativ staden har tagit; kampanjen ”Är du vår bostadshjälte?

454 personer har hittills nappat på kampanjen och hört av sig till kommunens bostadslots, som tipsar invånarna om vad de ska tänka på om de skulle vilja hyra ut sin villa, sitt fritidshus, sitt Attefallshus eller kanske ha någon inneboende.

– Många måste hjälpas åt om alla som kommer hit ska få tak över huvudet, säger Anja Palm till Dagens Samhälle.

Risken är att Skellefteå blir en fly in fly out-stad – vilket skulle innebära att stadens investeringar i infrastruktur inte kommer att kunna räknas hem eftersom de då inte genererar invånare som betalar skatt.

– Det går inte att bygga så här stora infrastrukturprojekt utan att anlita tillfällig arbetskraft som rycker in under uppbyggnadsfasen. Men för alla som blir anställda i Northvolt, andra lokala företag eller i kommunen är vår absoluta ambition att majoriteten ska bo i Skellefteå eller våra grannkommuner. Alla våra ansträngningar för att bygga ett attraktivt samhälle med ett rikt kultur- och fritidsliv syftar till detta, säger Anja Palm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.