Ola Serneke: ”Ett bevis på att man aldrig ska ge upp”

Karlatornets ”pappa” Ola Serneke är lättad över att projektet snart är i hamn och känner sig lugn inför att de kvarvarande lägenheterna ska bli sålda, enligt Fastighetsnytt.

Fastighetsnytt har gjort ett besök i Karlatornet, som tidigare i år nådde sin fulla höjd, med sina 246 meter.

– För mig som dagligen följer byggnationen via min kontorsutsikt över tornet, så är det såklart en stor glädje och även lite av en lättnad att vi snart är i hamn med detta projekt. Jag har varit med i projektet sedan 2004 då vi startade, och det har inte varit en spikrak resa till toppen – men nu är vi där. Det har varit en strid ström av belackare som inte trodde det skulle bli av – och jag har mött många som plötsligt är höghusexperter. Det här är lite av ett bevis på att man aldrig ska ge sig och att tron kan försätta berg, säger Ola Serneke till Fastighetsnytt.

Den 30 juni nästa år ska han själv få flytta in i en av penthouselägenheterna i toppen.

Fastighetsnytt skriver om de många olika utmaningarna i byggnationen.

– Blåser det riktigt mycket kan vi till exempel inte åka bygghiss, säger Alexander Zimmerman, entreprenadingenjör och biträdande platschef på Serneke, till Fastighetsnytt.

Ola Serneke medverkar på Bostadspolitik.se:s och Fastighetsägarnas seminarium Bopol Live den 28 november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.