Ernhagen: Det kommer att svida

 

När politiker följer nationalekonomer i hälarna slutar det ofta med svidande skinn hos låntagarna, skriver Fastighetsägarnas chefsekonom Tomas Ernhagen i en krönika på Fastighetstidningen.

Ernhagen skriver om hur politiker och centralbanker genom åren följt olika ekonomiska teorier och till sist skapat kriser.

Han menar att det ”inte är riktigt juste” att peka ut den förre riksbankschefen Stefan Ingves och hans minusränta som orsaken: ”Det var snarare så att han drevs ut i minusträsket av politiker laddade med nationalekonomiska argument”, skriver Ernhagen och avslutar:

”Nu trycker Ingves efterträdare ner inflationen med finanspolitiken sittandes på den friedmanska läktaren. Än en gång svider det i skinnet hos den skuldsatta halvan av befolkningen, drabbade av en ensidig ekonomisk politiks skuldcykler. Kanske är det dags för politikerna att följa en ny nationalekonom i hälarna, en som har mer än en ränta i verktygslådan.”

Läs hela krönikan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.