Värdepapperisering kan vara en ny väg för att finansiera bostadsprojekt

 

Värdepapperisering förekommer i andra geografier och sektorer. I våras genomfördes en första affär i den svenska fastighetsbranschen.

Fastighetsnytt skriver om värdepapperisering som en möjlig finansieringsväg framåt. De intervjuar Roschier, som var legal rådgivare, och Kameo, som genomförde en värdepapperiseringsaffär i våras: 700 miljoner kronor från den globala kapitalförvaltaren Insight Investment för nyproduktion av bostäder i Sverige.

Värdepapperisering är en process där en långivare, såsom en bank, ompaketerar lån till värdepapper som kan säljas till investerare, som sedan får avkastning som genereras av de underliggande lånen.

– Genom värdepapperisering av projektfinansiering öppnas marknaden upp för andra aktörer än de traditionella bankerna, säger Sebastian Harung, vd Kameo till Fastighetsnytt.

– Marknaden för värdepapperisering är etablerad och den strukturen går även att använda för att skapa ett hållbart och uthålligt bostadsbyggande. Nya tider kräver nya lösningar.

Läs hela artikeln här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.