Boverket säger upp 14 anställda

 

Från början var det 30 – nu räcker det att Boverket säger upp 14 anställda.

Boverket har genomfört en översyn för att anpassa verksamhet och organisation till minskade anslag framöver.

Utgångspunkten i arbetet, som startade i februari, var att minska den långsiktiga personalramen med 30 anställda från 245 till 215. Under året har en verksamhetsöversyn genomförts för att effektivisera och hitta lösningar inom hela Boverket och minimera antalet uppsägningar. Resultatet av översynen är att 14 anställda sägs upp.

På fredagen lämnade Boverket ett varsel till Arbetsförmedlingen om att 13 medarbetare sägs upp på huvudkontoret i Karlskrona. En medarbetare sägs upp på Malmökontoret.

– Vi har genomfört flera olika åtgärder för att minimera antalet uppsägningar, men jag förstår att det är ett tungt besked att få för den som är drabbad. Vi ser ändå att Boverket kommer att vara en myndighet med hög kompetens för att genomföra de uppdrag som regeringen ger oss som nationell myndighet inom planering, byggande och boende, säger Leif Clemedtson som är HR-chef på Boverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.