Betyget på det första året vid makten

 

För exakt ett år sedan, den 18 oktober 2022, tillträdde regeringen och Andreas Carlson blev bostadsminister. Fastighetssverige uppmärksammar detta genom att låta ett antal branschprofiler ge sina omdömen om det första året. Snittbetyget blir en tvåa på en femgradig skala.

Fastighetssverige låter Bostadspolitik.se:s Lennart Weiss och Kent Persson, Riksbyggens Johanna Frelin, Einar Mattssons Stefan Ränk och Hypotekets Claudia Wörmann ge sina synpunkter och betyg på bostadspolitiken det första året.

Claudia Wörmann ger det högsta betyget av de fem; 2.5, medan Lennart Weiss ger ”en svag tvåa”. Resten ger betyget 2.

Det finns med andra ord en hel del kvar att önska av Andreas Carlsons kommande tre år som bostadsminister. Det måste till en ökad krisinsikt och mycket kraftigare åtgärder än vi har sett så här långt.

Lennart Weiss säger i artikeln:

– Jag tror att det finns en gryende insikt om det hos bostadsminister och statssekreteraren, men det är väldigt långt från sådana insikter till att få gehör hos stats- och finansminister. Då måste det bli värre innan det blir bättre – men det kan man vara helt lugn inför, för det kommer bli värre.

Läs hela artikeln här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.