”Värsta jag sett sen 90-talet”

TV4 gör ett reportage från torsdagens Byggforum. Bostadspolitik.se:s Kent Persson, Byggföretagens Carin Stoeckmann och bostadsminister Andreas Carlson pratar om bland annat marknadshyror och lättade amorteringskrav.

Kent Persson:
– Utan politiska reformer så kommer inte detta att vända. Jag är orolig för att vi ser en väldigt låg byggtakt av nya bostäder de kommande tio åren i Sverige.
– Vi behöver ha reformer här och nu som gör att vi kan börja investera i nya hyresrätter i Sverige igen och den viktigaste reformen, det är fri hyressättning på hyresrätter, det gör att vi kan börja bygga igen.

Se reportaget här. 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Det är ju fantastiskt att dagens regering är så fast i modellen med marknadshyror. Hur kan man hävda att de hyresboende bor med subventionerade hyror i sina bostäder.
    I det gamla hyresbeståndet har hyresgästerna varit delaktiga i den låneamortering som gjorts i hyresfastigheterna medan det ägda boendet har fått olika investeringsstöd genom åren, rotavdrag för renovering, ränteavdrag osv. Allmännyttan och de privata fastighetsägarna har vid ökade värden tagit stora utdelningar och lånat upp till nybyggnation med säkerhet i tidigare skuldfria bostäder utan att göra nedjustering av hyran i dessa fastigheter. Med det sk bruksvärde systemet så har hyreshöjningar möjliggjorts och fina kassaflöden har uppstått som genererat fina utdelningar och utrymme för lån till andra ändamål. Om vi ska prata subventioner så är det på det ägda boendet det förekommer mest i. Det är ju där det flesta av de borgliga väljarna bor i, dvs det ägda boendet. Jag skulle vilja påstå att dessa subventioner är på gränsen till att köpa en valmannakår likväl som de borgliga konservativa påstår att vänstersida genom sk dolda subventioner (hyresreglering) köper sin valmannakår (politiska mutor). För att fritt sitera Fritjof Nilsson Piraten, ” När konservatismen och egoismen tar över går förståndet ut”

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.