Weiss om den svenska naivitetet i byggsektorn

Bostadspolitik.se:s och Veidekkes Lennart Weiss berättar om ett exempel på svensk naivitet i en krönika på Byggvärlden.

Det handlar om en nolltaxerande – skriven i Sverige sedan 2019 – medlem i Sveriges Förenade Redovisningskonsulter som Veidekke kommit på med att medverka till systematiskt fusk med redovisning av löner och arbetade timmar. Ett solklart fall för uteslutning från SFR tyckte Veidekke och Lennart Weiss.

Men inte SFR, eftersom mannen hade utfört uppdraget via ett lettiskt dotterbolag.

”Alltså fann SFR:s disciplinnämnd att eftersom uppdragsavtalet rörde det lettiska bolaget låg frågan utanför disciplinnämndens område och valde att inte vidta någon åtgärd. Att Hr Redovisningskonsulten personligen är medlem i SFR och således rimligen skyldig att hedra föreningens etiska riktlinjer spelade mindre roll. Dessa kan man ju enkelt runda genom att helt sonika ha ett bolag i ett annat land. Naivt var ordet!”

Läs hela krönikan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.