HSB Göteborg går mot strömmen – byggstartar i Göteborg

Trots den utmanande marknaden väljer HSB Göteborg att byggstarta HSB Brf Fotografen, med 34 bostäder i Nya Hovås, Göteborg. Byggstarten sker redan innan försäljningen påbörjas.

HSB menar att det finns en stor efterfrågan på bostäder i Nya Hovås bland HSB:s medlemmar. När försäljningen startar under hösten 2024 kommer det bara att vara nio månader kvar till inflyttning.

– Vi startade med HSB brf Boulevarden och byggde sedan HSB brf Esplanaden. Nu lägger vi de sista pusselbitarna i området med HSB brf Fotografen. Med sitt läge strax utanför stan och närheten till naturen får de som väljer att bo i denna småskaliga blandstad i världsklass det bästa av två världar, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef bygg, fastighet och förvaltning på HSB Göteborg.

HSB Göteborg skriver att de har fler är 1 100 intressenter för de nya bostäderna.

Husen är ritade av Arkitema och det är byggbolaget NCC som fått uppdraget att bygga brf Fotografen genom en totalentreprenad. De 34 lägenheterna är i storleken 1 – 4 rok. Byggnaden rymmer även garage med parkeringsplatser där samtliga platser har elbilsladdning och gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet.

– Vi är glada att få fortsätta det goda samarbetet med HSB då vi nu har fått i uppdrag att uppföra brf Fotografen. Vi har tidigare bland annat byggt brf Sannaparken och brf Spanjoletten för HSB Göteborg, och vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet och skapa fler trivsamma hem, vilket ligger i linje med NCC:s strategi, säger Petra Ahlström, affärschef NCC Building Sweden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.