”Ett problem som drabbar pensionärers barn och barnbarn”

Nathalie Brard och Rikard Ljunggren från Fastighetsägarna bemöter Hyresgästföreningens och PRO:s inlägg om hyreshöjningar på Aftonbladet Debatt.

För några dagar sedan skrev Hyresgästföreningens Marier Linder och PRO:s Åsa Lindestam om hyresförhandlingarna på Aftonbladet Debatt.

De skrev:

”Att Fastighetsägarna vill lämpa över sina kostnader på de boende genom rekordhöga krav på hyreshöjningar kan vi inte acceptera.”

”Det är en cynisk beskrivning av rådande situation”, skriver Brard och Ljunggren i sitt svar och jämför kostnadsökningar på 10 000 kronor per månad ,som många som äger sina bostäder har fått, med snitthyreshöjningen på en trea som ligger på 350 kronor i månaden.

De fortsätter:

”Om debattörerna får som de vill och landets hyresvärdar tar merparten av kostnadssmällen, kommer hyresrätten att gå en dyster framtid till mötes.
Bostadsproduktionen som redan kollapsat kommer inte att återhämta sig och underhållet kommer att pressas till ett minimum. Vi kommer att få färre och sämre underhållna hyresrätter i framtiden.
Det är ett problem för att alla dem som inte har möjlighet att köpa ett boende, däribland pensionärers barn och barnbarn.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.