”Jag blir glad när jag går runt i Rinkeby i dag”

 

Gängkriget pågår – men ett ställe som har blivit tryggare är Rinkeby.
Dagens Nyheter har gjort ett stort reportage med utgångspunkt i BID-samarbetet i området.

Av Järvas drygt 25 000 bostadslägenheter är uppemot 19 500 anslutna till föreningen Fastighetsägare i Järva på olika vis. Samtliga av de allmännyttiga bostadsbolagens trygghetsundersökningar visar en positiv utveckling sett till den upplevda tryggheten i Järva, skriver DN.

Rinkeby var i centrum för den förra stora gängkonflikten, mellan de kriminella gängen Shottaz och Dödspatrullen, en konflikt som slutade med ett stort antal döda och ett antal i fängelse.

Sedan dess är det lugnare i Järvaområdet. För föreningens sida innebär arbetet att skapa trygghet, ta bort otrygga platser – Karin Göransson, verksamhetschef för Fastighetsägare i Järva, exemplifierar med en kiosk där det såldes droger: I dag är den borta och ersatt av grönska

– Vår kärnverksamhet handlar om att skapa trygga och säkra fastigheter inifrån. Trygghet mäter vi bland de boende, det är det som räknas. De boendes trygghet är facit för vårt arbete, säger Karin Göransson till DN.

Läs hela reportaget här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.