Liten ökning av hyror i 2022 års nyproducerade hyreslägenheter

 

Enligt ny statistik från SCB uppgick hyran i nybyggda hyreslägenheter 2022 till 1 886 kronor per kvadratmeter för riket som helhet, drygt en procent högre än 2021 års siffra som låg på 1 863 kronor per kvadratmeter.

En nybyggd hyreslägenhet på tre rum och kök hade 2022 en genomsnittlig hyra på 10 173 kronor i månaden.

Det är stora skillnad mellan hyrorna beroende på hur de har satts.

Genomsnittshyran per kvadratmeter i riket för nybyggda hyresrätter i flerbostadshus 2022 som beviljats investeringsstöd är 1 685 kronor per kvadratmeter. Det kan jämföras med en presumtionshyra på 2 120 kronor per kvadratmeter, förhandlad bruksvärdeshyra på 1 942 kronor per kvadratmeter samt individuella hyresförhandlingar på 2 039 kronor per kvadratmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.