Bonava varslar 400 – var fjärde anställd

Bonava anpassar verksamheten till den nya verkligheten – planerar minska personalstyrkan med 25 procent. 100 av tjänsterna som försvinner är i Sverige och Finland.

För att stärka bolagets långsiktiga konkurrenskraft och öka lönsamheten avser Bonava att genomföra omstruktureringsåtgärder i Tyskland, och fortsatta anpassningar i Sverige och Finland. Detta bedöms omfatta upp till 400 tjänster. Åtgärderna förväntas resultera i årliga besparingar om 400 miljoner kronor från den 1 januari 2025 och en omstruktureringskostnad om 350 miljoner kronor vilken kommer att belasta resultatet för det tredje kvartalet 2023.

Den största andelen anställda som berörs av omstruktureringsåtgärderna återfinns i Tyskland, men anpassningar av verksamheten sker även i de nordiska länderna. Av de 400 tjänster som berörs, är cirka 100 i Sverige och Finland.

–  Vi är en av Tysklands största bostadsutvecklare och vår position i marknaden är stark. Vi är verksamma i de snabbast växande segmenten kombinerat med en konkurrenskraftig affärsmodell. Marknaden är i förändring och för att stärka långsiktig konkurrenskraft och lönsamhet skapar vi nu en ännu mer effektiv, kundfokuserad och flexibel organisation som enkelt går att skala upp, säger Peter Wallin, vd och koncernchef, Bonava.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.