Handelsbanken slopar ränteskillnadsersättning på tvååriga bolån

 

Handelsbanken inför nu vad man kallar ”kostnadsfri ångerrätt” på tvååriga bolån – man ska få omvandla dem till rörliga lån utan kostnad.
Beskedet kommer ett par dagar innan Konjunkturinstitutets Albin Kainelainen ska presentera sin utredning om ränteskillnadsersättningarna.

Åsa Eriksson Hedensiö, privatmarknadschef på Handelsbanken Sverige säger:

– Vi vill ge kunderna valfrihet och trygghet genom att erbjuda ett bundet alternativ där det inte kostar något att avsluta lånet i förtid.

Frågan om dyra ränteskillnadsersättningar för att lösa bundna lån har varit uppe tidigare och förra sommaren tillsatte den dåvarande regeringen en utredning som” ser över effekterna av ränteförändringar mot bakgrund av hushållens räntebindningstider”, och just bankernas avgifter för förtidslösen av bolån.

Utredaren, Konjunkturinstitutets generaldirektör Albin Kainelainen, ska presentera utredningen nu på fredag.

Dagens Industris Hans Bolander skriver i en analys att Handelsbankens nyhet är ”mer ett pr-trick än kundomsorg.”

Samtidigt ser han det som ett steg i rätt riktning: ”Avgörande blir om regeringen kommer till skott med ett nytt regelverk mot kundvänligare villkor.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.