Analys: Så djup är krisen

BOPOL LIVE GÖTEBORG | Alexandra Stråberg, Adam Tyrcha, Robert Boije och Ted Lindqvist analyserar marknaderna ur olika perspektiv på bostadssektorns nya mötesplats Bopol Live Göteborg den 28 november.

# Är räntetoppen nådd den 28 november? Och vad innebär det i så fall? Vilka internationella skeenden påverkar den svenska ekonomin mest – hur ser framtiden ut?
Länsförsäkringars chefsekonom Alexandra Stråberg inleder Bopol Live med en analys av det makroekonomiska läget – en analys som sedan kommenteras av en annan av stjärnorna i makro-Sverige: SBAB:s Robert Boije.

# Därefter analyserar Newsecs Adam Tyrcha läget på marknaden för hyresfastigheter och byggrätter. Vi ser stigande direktavkastningskrav till följd av de stigande räntorna. Hur mycket har värdena sjunkit – hur ser det ut i Göteborg? Vilka affärer sker och till vilka nivåer?

# Robert Boije analyserar privatbostadsmarknaden, som har stått emot den fallande ekonomin bättre än många har trott. Hur ser det ut framåt – vilka faktorer är viktigast?
Boijes analys kommenteras av Alexandra Stråberg.

# Tvärstoppet i bostadsbyggandet är självklart ett stort fokusområde den här dagen och Evidens vd Ted Lindqvist analyserar det aktuella läget – hur djupt sjunker bostadsbyggandet?

Bopol Live Göteborg är ett heldagsseminarium (ca 9–16.15) om bostadsmarknaden och bostadspolitiken, men även en mötesplats där bostadsutvecklare och -förvaltare möter politiker och tjänstemän från Göteborg och kommunerna runt staden. Vi specialinbjuder politiker och tjänstemän som finns på dedikerade platser i pauserna för samtal och dialog.

Bostadspolitik.se arrangerar Bopol Live tillsammans med Fastighetsägarna GFR. Anna Bellman är moderator och bortsett från vid Stråbergs och Boijes analyser är Fastighetsägarnas Rikard Ljunggren expertkommentator.

Du ser det preliminära programmet för dagen här och du anmäler dig här.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.