Bostadspolitik.se tar inte ställning

DEBATT | Med anledning av Carolina Fredblads debattinlägg är det värt att påpeka hur Bostadspolitik.se fungerar och arbetar.

Plattformen Bostadspolitik.se tar inte politisk ställning. Vi släpper fram röster från höger och vänster och från de olika parterna på hyresmarknaden.

Däremot tar våra experter tydlig personlig ställning kring en rad olika bostadspolitiska frågor.

En av styrkorna med det här upplägget är att läsare/följare kan läsa en åsikt ena veckan, och en annan åsikt nästa vecka, även om de båda har kommit från våra olika experter. Ett färskt exempel på detta är Lennart Weiss kommentar på Bopolpodden med Helena Ekman och Henrik Thomasson kring företagsbostäder och blockuthyrning – i den här frågan la Viktor Mandel fram helt andra tankar i Veckans Aktuellt ett par veckor senare.

Även om Weiss ofta är kritisk till Socialdemokraterna och Persson till Moderaterna ger deras olika erfarenheter och grundläggande värderingar ett brett spektrum i tankarna som regelbundet serveras Bostadspolitik.se:s läsare och följare

Våra mest frekvent förekommande experter – Lennart Weiss och Kent Persson – har helt olika politiska bakgrunder. Weiss kommer från socialdemokratin medan Persson har en lång bakgrund inom Moderaterna.

Även om Weiss ofta är kritisk till Socialdemokraterna och Persson till Moderaterna ger deras olika erfarenheter och grundläggande värderingar ett brett spektrum i tankarna som regelbundet serveras Bostadspolitik.se:s läsare och följare.

Det är beklagligt att hon uppfattar det så och tanken med plattformen är som sagt att släppa fram åsikter från alla läger

Carolina Fredblad efterlyser i sitt debattinlägg en större bredd i den bostadspolitiska debatten. Hon skriver: ”Bostadspolitik.se, som en gång var en plattform där många röster hördes, har nu förvandlats till enbart fastighetsägarnas forum.”

Det är beklagligt att hon uppfattar det så och tanken med plattformen är som sagt att släppa fram åsikter från alla läger.

Därför kommer våra krönikörer från olika håll i det politiska spektrat och så även gästerna i Bopolpodden.

När det gäller vilka debattinlägg vi publicerar på sajten handlar det i grunden helt enkelt om vilka som skickas in. Det händer att vi ”beställer” debattinlägg, men i grunden handlar det om vilka som väljer att engagera sig i debatten. Om du som läsare vill påverka innehållet på Bostadspolitik.se så är det helt klart värt att skicka in ett debattinlägg. Det är ju om inte annat Carolina Fredblads inlägg ett bra exempel på.

Vi vill ha en levande debatt och högt i tak, så välkommen in med ditt bidrag – även om det innebär att du sågar oss!

Vi kan givetvis inte garantera att vi publicerar, men vi läser allt och vi välkomnar inlägg från alla håll och kanter i den bostadspolitiska världen.

Vi vill ha en levande debatt och högt i tak, så välkommen in med ditt bidrag – även om det innebär att du sågar oss!

Nicklas Tollesson
Projektledare, Bostadspolitik.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.