Hälften av BRF:erna har sökt och fått elstöd – snart sista dag för ansökan

Med fem dagar kvar till sista dag att ansöka om elstöd har 52 procent av bostadsrättsföreningar ansökt och fått elstöd. I genomsnitt har föreningarna fått 54 800 kronor utbetalt.

Sedan den 30 maj har bostadsrättsföreningar kunnat ansöka om elstöd och fönstret är öppet fram till och med den 25 september.

Nabo har gjort en analys av 2 500 bostadsrättsföreningar för att se om de har fått ett elstöd utbetalt. Den visar att 52 procent av föreningarna har fått elstöd.

Sista dag för ansökan är på måndag, 25 september.

Alla bostadsrättsföreningar har inte möjligheten att ansöka om stöd. Om man exempelvis inte har eget el-abonnemang i föreningen, bor i elområde 1 och 2 eller om man haft fastprisavtal under hela perioden kan man inte ansöka om elstöd.

– Eftersom det är svårt att se hur många som inte är berättigade till elstöd kan vi inte säga hur många som är berättigade men inte ansökt. Vi uppmanar däremot självklart alla föreningar som har möjligheten att ansöka om elstöd att göra det. Det är belopp som för de flesta föreningar är välkomna i dessa tider, säger Jonas Gustavsson, expert på ekonomisk förvaltning på Nabo.

De flesta bostadsrättsföreningar har ändå möjligheten och för att kunna söka behöver föreningen anmäla ett elstödsombud hos Skatteverket och sedan lämna in ansökan.

Ansökan kan göras fram till den 25 september 2023. Efter ansökan är inskickad kommer elstödet betalas ut till föreningens skattekonto. För att stödet inte ska ligga kvar på skattekontot är det viktigt att säkerställa att bostadsrättsföreningen har ett konto för utbetalning registrerat hos Skatteverket. Enligt Skatteverket görs utbetalningen så snart som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.