Götenehus varslar – för fjärde gången

Götenehus aviserar ytterligare ett besparingsprogram. 25 personer varslas om uppsägning, i första hand tjänstemän men även kollektivanställda.

Detta är fjärde varslet från hustillverkaren sedan krisen inleddes. Tidigare har sammanlagt 115 personer varslats. Det största varslet, 65 personer, meddelades i mars.

– Det är tråkigt, men med dagens inflation och ränteläge har det varit helt nödvändigt att starta ett nytt besparingsprogram. Första halvåret 2023 såldes cirka 60 procent färre bostäder än första halvåret 2022. Samtidigt ökar vi vår marknadsandel och tar nya initiativ för att bygga grunden för det nya Götenehus vilket gör oss redo att skala upp igen när konjunkturen vänder, säger Andreas Gustafsson, vd och koncernchef för Götenehus Group.

Götenehus har under hösten ett mycket stort försäljningsfokus samtidigt som bolaget standardiserar produktutbudet och tar initiativ för att digitalisera försäljningen.
– Baserat på de mest populära valen har vi lanserat ett mer koncentrerat erbjudande där sortimentet har minskats med 60 procent. Detta har vi gjort för att bättre möta de köpbeteenden som en ny generation bostadsköpare har, säger Andreas Gustafsson.

Effekterna av dagens varsel och övriga kostnadsbesparingar beräknas få full effekt under det andra kvartalet 2024. Detaljer och tidplan kring varslet utformas i nära samverkan med de lokala fackföreningarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.