Hyresgästföreningen om yrkandena: ”De larmar och går på”

Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen Stockholm, säger till Hem & Hyra att Fastighetsägarnas hyreskrav på tolv procent inte är ett ansvarsfullt krav.

Burstedt säger:

– De larmar och går på och det finns inte en chans att hyresgäster skulle klara en så stor höjning. Skulle man fläska på med tolv procent i höjning skulle många få det svårt och inte kunna bo kvar. Det kravet kommer aldrig att bli verklighet, säger han till Hem & Hyra.

– Tolv procent är inte ett ansvarsfullt krav. De har haft flera goda år och stora vinster och borde ha pengar för att klara en sådan här situation utan att behöva höja hyran så mycket. Arbetsmarknadens parter har tagit ansvar och hållit nere löneökningarna och även hyresvärdarna borde ta ansvar och se till att inflationen inte ökar på grund av kraftiga hyreshöjningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.