Dom: ”Evighetskontrakt” gäller – BRF får inte sälja blockuthyrda lägenheter

En bostadsrättsförening på Kungsholmen ville renovera och sälja åtta blockuthyrda studentlägenheter för att förbättra föreningens ekonomi. Men domstolen sa nej – Stockholms studentbostäders avtal från 1976 ska löpa vidare.

Föreningen Lysbomben sa upp det drygt 45 år gamla hyresavtalet (som omfattar 30 studentlägenheter) i höstas. Men SSSB tog vidare det hela till hyresnämnden som gav avslag, vilket även Svea Hovrätt nu har gjort, skriver Fastighetsnytt.

Domstolarna menar att stiftelsens ”behov väger klart över” hyresvärdens, skriver Fastighetsnytt.

Läs hela artikeln här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.