Projekt med fokus på äldre ska öka rörligheten

Äldre bor kvar länge i stora lägenheter – vilket leder till att barnfamiljer tränger ihop sig i små. Nu har Svenska Bostäder och KTH inlett ett projekt som ska öka rörligheten.

DN skriver om projektet som startade 1 september och som sträcker sig över tre år, därefter ingår ytterligare ett år av forskning.

I projektet ska man arbeta uppsökande och hjälpa de äldre med praktiska saker inför och i samband med flytten, som att hjälpa till med internkön och Svenska Bostäders webbplats Bytestorget, packa ner och upp, adressändring och så vidare.

Trångboddheten är, enligt bostadsborgarrådet Clara Lindblom som är ordförande i Svenska Bostäder, störst i Järva och Skärholmen men finns över hela staden.

– Problemet är att vi har ett väldigt ensidigt lägenhetsbestånd, för mycket treor. Vi pressar på från politiskt håll för att de kommunala bolagen ska bygga fler större lägenheter, det är på gång bland annat i Järva, säger Clara Lindblom till DN.

Förhoppningen är att sprida projektet också till andra allmännyttiga bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.