Zlatan i hyrestvist

Uthyrningar med mellanhänder har blivit en het fråga sedan den uppmärksammade HD-domen i vintras. Nu är fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic inblandad i ett sådant ärende.

Den amerikanske affärsmannen som hyrt i andra hand genom ett urhyrningsföretag fick till slut rätt i Högsta Domstolen och fastighetsägaren fick till slut betala ett stort skadestånd för att bli av med honom.

I maj 2022 köpte Zlatan Ibrahimovic ett hyreshus på Östermalm i Stockholm.

Hem & Hyra skriver nu om en pågående tvist med en av hyresgästerna.

En av hyresgästerna hade hyrt en av lägenheterna genom ett uthyrningsföretag, ett förfarande som fortsatte med Ibrahimovic som fastighetsägare.

Men i februari i år sades hyresgästen upp, skälet var att fastigheten ska renoveras och att hyresvärden ska använda lägenheten själv, skriver Hem & Hyra.

Men hyresgästen kontrade med att stämma Ibrahimovic vid Stockholms tingsrätt och kräver att få bo kvar med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst, med stöd av HD-domen från i vintras.

Stämningen kommer sedan hyresgästen tagit kontakt med Hyresgästföreningen.

Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar att man beslutade att stämma fastighetsägaren när man inte kom någonvart i diskussionen med hyresvärden.

– Att hyresvärdar använder bulvanföretag för att ta ut högre hyra och runda hyreslagen är ett jätteproblem. Vår medlem kände inte till sina rättigheter innan han tog kontakt med oss, och det gäller faktiskt de flesta hyresgäster. Hyresvärdarna utnyttjar deras okunskap och trängande behov av bostad för att tjäna mer pengar, det är det värsta sättet att tjäna pengar på. Hyresgästerna får bo på nåder, betala höga hyror och kan med kort varsel tvingas flytta, säger Bengt Öhman till Hem & Hyra. Han tillägger att Hyresgästföreningen har fått in tips om att den här typen av uthyrning pågår i 700 fastigheter i Stockholmsregionen.

Andrahandshyran för hyresgästen i Ibrahimovics hus uppges vara 12 000 kronor för en etta på 40 kvadratmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.