”Rapporten visar att det finns stor potential”

Bostadsminister Andreas Carlson kommenterade nya Ledtidsindex.

Vid presentationen av Bygg i tids nya Ledtidsindex kommenterade bostadsministern Andreas Carlson situationen, marknadsläget och det pågående arbetet.

– Det är positivt att flera aktörer nu tillsammans kommit fram till detta ledtidsindex som pekar på vad det finns för förbättringspotential och som pekar på de goda exempel som finns, sa Andreas Carlson, enligt Fastighetstidningen.

Andreas Carlson nämnde att regeringen redan sjösatt ett flertal utredningar kring regelförenklingar och andra problem som adresseras i den aktuella rapporten.

Han lyfte att regeringen har tillsatt en statssekreterargrupp för att samordna byggpolitiken mellan de olika parlamenten och menade att hans möten med branschen visar att det finns en kraft och vilja till förändring.

– Men jag står inte här och skyller ifrån mig. I regeringen ska vi göra allt för att bidra till att korta ledtiderna. Men mitt budskap är att det måste göras mer inom befintligt regelverk och där visar rapporten på att det finns stor potential, sa Andreas Carlson, enligt Fastighetstidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.