Hon är ny chefsekonom på Sveriges Allmännytta

Petra Hallberg, senast från Haninge kommun, är ny chefsekonom på Sveriges allmännytta. 

Hon efterträder Håkan Larsson, som nu är samhällspolitisk chef på Villaägarna.

– Det är ett av de viktigaste grundläggande behoven vi har – att ha en bostad. Här har medlemsföretagen ett viktigt samhällsuppdrag och det är otroligt spännande att få komma in i det, säger Petra Hallberg till Altinget.

I grunden är Petra Hallberg nationalekonom och kommer senast från Haninge kommun där hon arbetat med bostadsförsörjning och social hållbarhet. Men hon har också arbetat på finansdepartementet och på näringsdepartementet, bland annat som finansanalytiker och med näringspolitik, enligt Altinget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.