”Regeringen behöver ta ett helhetsgrepp”

Vi lär få se mer av extremväder i spåren av klimatförändringarna. Fastighetsägarnas näringspolitiske expert Anna Thureson menar att fastighetsägare och kommuner behöver ta sitt ansvar – men att även regeringen behöver ta ett helhetsgrepp.

Fastighetstidningen har bett tre experter resonera om tänkbara vägar framåt.

Anna Thureson:

– Vi befinner oss i en ny situation med mer extremt väder som också kommer att bli alltmer vanligt. Fastighetsägare har ett ansvar att vidta åtgärder på sina fastigheter och gör också förebyggande insatser. Kommunerna behöver också ta sitt ansvar och genomföra förebyggande åtgärder. Men vi ser att det inte räcker. Kommunerna behöver mer stöd och regeringen behöver ta ett helhetsgrepp. Det handlar bland annat om omfattande och långsiktiga samhällsinvesteringar i en infrastruktur som många gånger anlades på 50- och 60-talet.

Läs hela texten – där även SKR:s Greta Hebel och Svensk Försäkrings Staffan Moberg uttalar sig – här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.