”Märkliga förslag – sluta se staden som olika områden”

Lars Marcus, professor i stadsbyggnad replikerar på tre nationalekonomers förslag om att underlätta för familjer att flytta från utsatta områden.

Marcus menar att man inte bör göra tydliga uppdelningar i områden, utan se staden som en mängd platser med varierande närhet till varandra, problemen är snarast sambanden – eller bristen på samband – mellan platserna.

Marcus menar att förslagen blir märkliga, beroende på den tydliga indelningen i stadsdelar.

Marcus skriver: ”Det första är att familjer ska få hjälp att flytta ut från utsatta områden. Men att barnfamiljer flyttar gör knappast dessa områden mindre utsatta; vilka är det man menar kan bo kvar och vilka är det som ska flytta in? Problemet är snarare bristande närhet till andra platser så att genom­strömningen är liten och gör att vissa grupper lätt dominerar.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.