”Peka inte bara på vad andra ska göra”

Karolina Skogs utredning av den sociala bostadspolitiken har åter hamnat i fokus. Själv menar hon, i en intervju med Fastighetstidningen, att det finns en tendens att se alla problem som rotade i politiska beslut.

Statssekreterare Johan Davidson berättade under Bopol Live Hyresrätt att regeringen tittar på flera av förslagen från Karolina Skogs bostadssociala utredning, något som bekräftades av bostadsminister Andreas Carlson vid rundabordssamtalet häromdagen.

– Det är ett kvitto på att ambitionen att vilken regering som helst skulle kunna ta vidare förslagen fungerar. Naturligtvis är jag mycket glad för det, säger Karolina Skog till Fastighetstidningen.

Samtidigt tycker hon att man i bygg- och fastighetssektorn har en viss benägenhet att väl mycket peka på hur politiken ska lösa branschens samtliga problem.

– Jag reagerade på det när jag läste remissvaren på min utredning. Många pekade på vad andra aktörer än de själva borde göra. Och efter rundabordssamtalet ser jag samma mönster, säger Karolina Skog.

Karolina Skog köper inte en beskrivning där dagens kris i bygg- och bostadssektor helt är orsakad av politiska beslut.

– Det är att ignorera de problem som ligger helt inom byggsektorn. Då tänker jag särskilt på bristande konkurrens på materialsidan.

Läs hela intervjun här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.