Johanna Bjurskog blir hållbarhetschef på Riksbyggen

Johanna Bjurskog, i dag bostadspolitisk expert, går vidare och blir hållbarhetschef på Riksbyggen.

Hon tillträder den 1 september och kommer att fokusera på hur Riksbyggen ytterligare kan öka återbruk, biologisk mångfald och social hållbarhet – frågor med stor utvecklingspotential i bostadssektorn.

– Jag är oerhört taggad på att ta mig an Riksbyggens hållbarhetsarbete tillsammans med ett fantastiskt team. Både den gröna omställningen och social hållbarhet är frågor jag brinner för, säger Johanna Bjurskog, som närmast har varit bostadspolitisk expert och även projekt- och förändringsledare för klimatfärdplan nyproduktion på Riksbyggen.

Johanna Bjurskog, som är certifierad förändringsledare och statsvetare i botten, har ägnat sitt yrkesliv åt bostads-, bygg- och hållbarhetsfrågor. Innan hon började på Riksbyggen var hon kanslichef för Kommittén för modernare byggregler. Hon har också erfarenhet från både nationella och internationella roller i Regeringskansliet, myndighet, kommun och branschorganisation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.