Hypoteket rekryterar Claudia Wörmann som boendeekonom

 

Claudia Wörmann, tidigare boendeekonom på SBAB, går över till Hypoteket, där hon får samma roll.

Claudia Wörmann kommer att vara Hypotekets talesperson i allt som rör boendeekonomi.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta prata boende och ekonomi i min nya roll på Hypoteket. Jag har ett genuint intresse av bostadsmarknaden och vinnlägger mig om att prata så människor förstår. Behovet av begriplig ekonomisk information är mycket stor. Jag hoppas att min långa erfarenhet i branschen i frågor om just boendeekonomi kan bidra till att fler får mer baskunskap och därmed kan fatta mer välgrundade beslut, säger Claudia Wörmann.

– Boendeekonomi är ett väldigt brett ämne som ju befinner sig någonstans i gränslandet mellan ekonomi och beteenden. Det kan bland annat handla om hur du väljer bindningstid på ditt bolån, hur du ska agera som köpare respektive säljare, hur du ser över ditt elavtal och gör en budget. Men boendeekonomi rör också frågor om ekonomin vid en skilsmässa och vad du kan tänka på om du hjälper barnen till en egen bostad. Jag ser så mycket fram emot att prata om dessa ämnen på Hypoteket, säger Claudia Wörmann.

Claudia Wörmann kommer närmast från en roll som Boendeekonom på SBAB. Hon har dessförinnan arbetat som analysansvarig på Svensk Nyproduktion, samt varit analysansvarig på Mäklarsamfundet.

– Hypoteket står på konsumentens sida i frågor om boendeekonomi. Claudia blir ansvarig för kommunikationsarbetet och kommer att driva relevanta frågeställningar med ambitionen att upplysa och förenkla, säger Patrik Fjelkegård, marknadschef på Hypoteket.

Claudia Wörmann tillträder sin tjänst den 1 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.