Finansmarknadsministern till Bostadspolitik.se i Almedalen

Onsdagen den 28 juni ägnas åt bostadspolitik i Almedalen. Vi bjuder på två stora paneldiskussioner, två Heta stolen-intervjuer – och vårt stora kvällsevent Super Wednesday.
Vi kan nu meddela att en av intervjuerna blir med finansmarknadsminister Niklas Wykman (M).

Vi håller till på Clarion Hotel Wisby på Strandgatan 6 i Visby och programmet börjar klockan 13. Du ser hela vårt program här. Allt är kostnadsfritt för besökarna men du bör föranmäla dig till vår stora kvällsaktivitet Super Wednesday för att säkra din plats – det gör du här!

Inför valet i höstas var de nuvarande regeringspartierna tydliga med att man skulle genomföra lättnader i amorteringskraven. Men efter valet har löftet inte genomförts. Kreditrestriktionerna ligger på finansmarknadsminister Niklas Wykmans bord och de blir en av huvudpunkterna i intervjun.

För närvarande utreder Finansinspektionen hur den så kallade ”ventilen” – som ger bankerna möjlighet att ge tillfälliga amorteringslättnader – fungerar. Utredningen ska vara klar senast sista juni – alltså ungefär samtidigt som Almeldalsveckan. Parallellt har en större utredning tillsatts, som tittar bredare på kreditrestriktionerna.

Hur ser Niklas Wykman på kreditrestriktionerna – vilken nytta gör de i det nuvarande marknadsläget och hur ser han på begränsningarna de innebär för ungdomar att ta sig in på den ägda marknaden? Svaren får vi på Almedalsondagen kl 15.40. Hoppas vi ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.