Olofsgård (L): en ny social bostadspolitik är att vänta

 

På Bopol Live Hyresrätt hintade statssekreterare Johan Davidson om att regeringen kommer att gå vidare med förslag i förra årets stora bostadspolitiska utredning. Något som Liberalernas bostadspolitiske talesperson Jakob Olofsgård välkomnar i en intervju med Fastighetstidningen.

Samtidigt som Davidson signalerade att något är på gång gick han inte specifikt in på vad.

Jakob Olofsgård och Liberalerna har drivit frågan om en utökad social bostadspolitik. I intervjun med Fastighetstidningen säger han att inte vet vilka frågor som kan komma från departementet, men han lyfter att EU-kommissionen har gett Sverige bakläxa – dels för en reglerad hyresmarknad som skapar stor och dyr andrahandsmarknad som stänger ute den som saknar kontakter och tid i bostadskö.

– De menar även att vi måste titta på sociala bostäder. Från Liberalerna driver vi det förslag som vi kallar behovsbostäder riktat mot den strukturella hemlösheten, alltså de som idag faller mellan stolarna och inte är berättigade sociala kontrakt. Där tycker jag inte minst att det är viktigt att nämna den grupp som drabbas av våld i nära relationer som snabbt behöver byta bostad för att komma ur en destruktiv relation, säger han till Fastighetstidningen.

– Bostadsministern får svara för sig, men i Liberalerna är vi positiva till att vi nu kan få till en ny social bostadspolitik. En social bostadspolitik tar tid att få ordning på eftersom det handlar om stora reformer över blockgränserna, säger Jakob Olofsgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.