Leiv Synnes ersätter Ilija Batljan som vd för SBB

Leiv Synnes går in som vd för SBB. Styrelsen har i samsyn med grundaren och vd:n Ilija Batljan kommit fram till att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB.

Leiv Synnes tillträder som vd på måndag.

– Arbetet med den strategiska översynen fortskrider oförändrat och enligt plan. Med Leiv Synnes som ny verkställande direktör tillförs SBB en ny, mycket kvalificerad kraft som med fullt fokus kan leda bolaget och bistå styrelsen i den strategiska översynen. När nu Ilija Batljan lämnar över vd-posten vill jag rikta ett varmt tack till honom för hans fundamentala insats i att utveckla SBB till Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, och styrelsen ser fram emot Ilijas fortsatta bidrag i rollen som styrelseledamot, säger Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.

– Jag är hedrad, stolt och ödmjuk över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medarbetarna fortsätta utveckla SBB:s viktiga roll inom social infrastruktur. Mitt omedelbara fokus kommer såklart också vara riktat på att stödja den strategiska översynen som styrelsen leder, säger Leiv Synnes, tillträdande vd för SBB.

– Som grundare och stor aktieägare i SBB ligger det i min roll att ta ansvar i en utmanande tid. Utnämningen av Leiv Synnes är ett utomordentligt val av vd som ger SBB bästa tänkbara förutsättningar framåt. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medarbetare på SBB som genom åren arbetat outtröttligt sida vid sida med mig. Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot, säger Ilija Batljan, avgående vd för SBB.

Leiv Synnes, född 1970, har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, senast som CFO för Akelius Residential Property AB sedan 2014 och vice vd på Akelius Residential Property AB sedan 2020. Leiv Synnes var dessförinnan verksam sedan 2004 i flertalet ledande befattningar inom Akelius Residential Property AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.