S kräver bokriskommission

Bostadsbyggandet faller som en sten och bostadskrisen riskerar att bli den värsta på mycket länge. I det läget är det häpnadsväckande hur handfallna SD och regeringen är. Nu kräver vi socialdemokrater en gemensam kommission för att hantera den akuta situationen, skriver Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson för Socialdemokraterna på Expressen Debatt.

Under rubriken ”Vi står inför den värsta krisen på decennier” skriver Jennie Nilsson på Expressen Debatt.

Hon skriver att nedgången i bostadsbyggandet kan leda till att tusentals byggarbetare blir arbetslösa, att problemen med bostadsbrist och trångboddhet förvärras.

Hon lyfter förslaget om ett statligt fastighetsbolag, beskriver det som ”helt fel tillfälle att nu ta bort de statliga bostadspengar som har varit med och bidragit till att fler billigare bostäder byggts”, tidigarelägga byggprojekt och öka efterfrågan.

”Vi kräver, i likhet med många andra, en kommission som både adresserar den bostadskris vi nu ser och samtidigt arbetar fram långsiktiga förutsättningar och spelregler för ett högt och stabilt bostadsbyggande över tid.
Precis som under 90-talskrisen och vid de bostadspolitiska samtalen 2016 krävs nu ansvar och gemensam samling.
Det uppnås bara genom att regeringen tillsätter en bostadskommission med representanter för branschen, parterna och politiken. Syftet är att på ett konstruktivt sätt gemensamt möta utmaningarna på såväl kort som lång sikt.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.