Högsta konkurssiffran på 20 år – bygg och fastighet hårt drabbade

730 svenska aktiebolag i gick konkurs under maj enligt Creditsafe. Detta är högsta siffran för maj sedan Credistafe började mäta och en ökning med 36 procent jämfört med förra året.

Konkursvågen fortsätter skölja över landet och det är tionde månaden i rad som Creditsafe rapporterar om ökade nivåer. Ingen enskild bransch klarar sig undan – utan samtliga branscher uppvisar stora ökningar, flera med över 20 procent.Konkurserna inom byggsektorn fortsätter att öka kraftigt och i spåren av minskat byggandet är det många byggbolag som nu inte överlever. Byggentreprenörer har ökat med 36 procent och byggsnickerifirmor hela 85 procent. Inom fastighetsbranschen har konkurserna ökat med 45 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.