Muf i Värmland vill riva miljonprogram

”Vi tror att genom att göra om och göra rätt i dessa områden kan vi bygga bort segregationen och skapa ett tryggare Sverige.”

Tre företrädare för Moderata Ungdomsförbundet i Värmland – Jesper Holmgård, första vice distriktsordförande, Jakob Roslund, distriktssekreterare och Carl Hammar, ledamot i distriktsstyrelsenskriver under rubriken ”Vi förtjänar bättre bostadsområden” ett debattinlägg på NWT.se:

”I svenska städer ser vi områden som präglas av dålig skötsel, likformighet och otrygghet samtidigt som folk efterfrågar något annat. Detta är ett misslyckande för svensk stadsplanering och det skapar sociala problem som utanförskap och dålig integration.”

De konstaterar också att det finns ett stort renoveringsbehov i dessa områden och drar paralleller till Paris.

”I Paris exempelvis har man rivit modernistiska förorter liknande svenska miljonprogramsområden och byggt nya bostäder. Där har man ersatt en modernistisk stadsplanering med klassisk kvartersstad och traditionella arkitektoniska stilar. Vi i Moderata ungdomsförbundet i Värmland tror att rivning av de så kallade miljonprogrammen är en väg för att bygga bort våra utanförskapsområden och skapa en god integration. Vi tror att genom att göra om och göra rätt i dessa områden kan vi bygga bort segregationen och skapa ett tryggare Sverige.

I Paris har man samtidigt ökat det privata ägandet av bostäderna och resultatet har varit mycket gott. Att implementera sättet man byggt i några av Paris förorter till svenska städer skulle kunna vara ett av många verktyg för att skapa trevligare och tryggare städer. I Sverige betalar man allra mest för sekelskifteslägenheter och vattennära lägen. Trots detta byggs allt för lite av detta trots att folk väljer att betala för det.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.