Avgiften höjdes 35 procent – inte ”väsentlig förändring” enligt Serneke

SVT Skåne rapporterar att Serneke höjer månadsavgiften för ett bostadsrättsprojekt i Sege Park i Malmö med 35 procent, vilket innebär att en köpare inte får lån. Och Serneke låter inte köpet gå tillbaka.

Malin Svensson skrev på ett förhandsavtal för en lägenhet med en avgift om 4 600 kronor per månad för ett och ett halvt år sedan. Nu har avgiften höjts till 6 100, vilket innebär att hon inte längre får lånet beviljat av banken.

Samtidigt menar Serneke att avtalet inte kan brytas, att avgiftshöjningen inte kan räknas som en ”väsentlig förändring” av avgiften.

– Vi ser att höjningen är motiverad för att möta omvärldsläget och det är en samhällsutveckling som ligger utanför vårt ansvar, säger Sernekes presschef Johan Live till SVT.

Bolagets förslag är att Malin Svensson själv ska försöka sälja lägenheten innan hon flyttar in.

– Jag vet ju hur bostadsläget ser ut i dag. Skulle det vara att jag inte får sålt blir tvingad att köpa den. Jag vet inte hur det skulle gå till eftersom jag inte får lån, säger Svensson till SVT.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.