Bostadsministerns statssekreterare till Bopol Live Hyresrätt

BOPOL LIVE HYRESRÄTT | Regeringen lägger om bostadspolitiken och riktar fokus mot det ägda boendet. Samtidigt har förutsättningarna för hyresrätter förändrats i grunden och nyproduktionen går mot ett tvärstopp. Hur ser regeringen på hyresrätten i dagsläget. Statssekreterare Johan Davidson intervjuas om detta på Bostadspolitik.se:s event Bopol Live Hyresrätt den 31 maj.

Nyproduktionen pressas av stigande byggpriser och sjunkande fastighetsvärden till följd av det stigande ränteläget. Och för det befintliga beståndet täcker hyreshöjningarna täcker inte kostnadsökningarna. Samtidigt råder fortsatt bostadsbrist i majoriteten av Sveriges kommuner. I ljuset av det tuffa marknadsläget arrangerar vi Bopol Live Hyresrätt på Citykonferensen i Stockholm den 31 maj – ett heldagsevent om marknaden för hyresfastigheter och förutsättningarna för hyresrätten. En mötesplats fylld av analyser, samtal och möten mellan bransch och politiker.

Den nya regeringens fokus har varit att bostadspolitiken ska läggas om och större fokus ska läggas på det ägda boendet. Samtidigt meddelade Johan Davidson för några dagar sedan att regeringen har uppmärksammat och arbetar med ett av de stora problemen för nyproduktionen – den kritiserade presumtionshyresdomen som kom i somras.

På Bopol Live intervjuas Johan Davidson om regeringens bostadspolitik, med fokus på hyresrätten – hur ska nyproduktionen och förutsättningarna för hyresrätten som investering och boendeform hållas fortsatt attraktiv? Hur ser regeringen egentligen på hyresrätten?

Förutom ett ”klassiskt” seminarieprogram ger vi under dagen möjlighet att även delta i rundabordssamtal om hyressättningssystemet och bostadspolitiken i en intilliggande lokal.

Läs mer och anmäl dig till Bopol Live hyresrätt här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.