Köper modulproducent för 13 miljoner – ”Beror förstås på det mörka läget”

Titania-koncernen har förvärvat bostadsmodulproducenten och fastighetsutvecklaren New Living, (nyligen namnändrat från Junior Living) Förvärvet omfattar hela verksamheten och innefattar totalt tre bolag innehållande bland annat en modulfabrik, pågående projekt, organisation, inventarier, byggsystem, patenträttigheter, varumärken samt övriga immateriella rättigheter.

Förvärvet innefattar även ett kommunalt markanvisningsavtal i Salems centrum på cirka 100 lägenheter samt andra bostadsutvecklingsprojekt i tidiga skeden i Stockholmsregionen. Den totala köpeskillingen uppgår till 13,1 miljoner kronor. Samtliga bolag har tillträtts och affären gjordes med eget kapital.

Einar Janson, vd på Titania:

– Vi är mycket glada över att ha fått den unika möjligheten att göra ett förvärv av en de mest erfarna producenterna av kvalitetsbostadsmoduler i Sverige till ett mycket fördelaktigt pris. Att den här möjligheten kom upp beror förstås på det mörka läget för byggstarter generellt där så många bolag har satt paus i nybyggnation. Det är märkligt att tänka att bara 1,5 år tillbaka i tiden var det högattraktivt för fastighetsbolag att köpa in sig dyrt med mindre ägarandelar eller investera från grunden i bostadsproducenter med fabrikstillverkning medan vi nu kan göra ett totalförvärv på dessa nivåer av en färdig fungerande kvalitetsverksamhet. För Titanias del passar förvärvet mycket bra just i nuläget. New Living producerar i dagsläget Titanias bostadsmoduler för Täby Boulevardprojektet och har arbete med det året ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.