Bopol Live – så tyckte besökarna

BOPOL LIVE | I förra veckan genomförde vi på Bostadspolitik.se eventet Bopol Live. Det var fullsatt – 200 personer – i Polhemssalen på Citykonferensen i Stockholm.

Gensvaret har sedan eventet överlag varit mycket positivt. Av de utvärderingssvar vi hittills har fått in ger 78 procent högsta betyg till eventet (på en skala från väldigt dåligt till väldigt bra på frågan om det allmänna intrycket). Snittbetyget – om man översätter till det gamla begripliga 1–5-systemet som skolorna använde förr – ligger faktiskt hittills på 4,75, vilket vi är väldigt stolta och glada över.

Förutom ett fullmatat seminarieprogram hade vi bjudit in alla de bostadspolitiska talespersonerna från riksdagspartierna och ledande politiker och tjänstepersoner från samhällsbyggnadssektorn i ett flertal stockholmska kommuner.

Så här sa Momodou-Malcolm Jallow, bostadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet om sina intryck av dagen:

Och även från andra änden av vänster/höger-spektrat  – Moderaternas David Josefsson var det positiva tongångar: 

Om vi gräver lite djupare i utvärderingssvaren så finner vi att det besökarna uppskattade allra mest från scenen var makroanalys-punkten som Nordeas Annika Winsth och Fastpartners Sven-Olof Johansson stod för, tillsammans med politikanalysen som Kent Persson från Heimstaden och Bostadspolitik.se levererade. Vad man uppskattade mindre var punkterna med politiker som resulterade i lite väl mycket käbbel och för få konkreta svar. Som en av besökarna uttrycker det i utvärderingen som svar på vad hen inte är nöjd med när det gäller sceninnehållet: ”Politikerna – vilket berodde på besvikelse på deras brist på ideer och initiativ. Det borde ha kunnat vara höjdpunkterna!”

Desto mer nöjda var besökarna med att politikerna och tjänstepersonerna var på plats, och att de fanns tillgängliga på dedikerade platser under hela – eller stora delar av – dagen. En annan besökare svarade på frågan om hen hade pratat med de specialinbjudna: ”Mycket – bokade flera möten!”

En av kommunrepresentanterna var Linus Björkman, moderat kommunalråd från Haninge:

Och en annan var Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör från Järfälla:

Det kanske allra mest glädjande i utvärderingen är att 95 procent av respondenterna hittills, svarar olika varianter av ”ja” på frågan om de fått ut det de hade hoppats på av eventet. (Övriga svar ligger nånstans mellan nja, och nej, inte riktigt).

Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef på Veidekke Bygg sammanfattar dagen:

Och även Maria Petersson, vd för Heimstaden Förvaltning i Sverige:

Flera av de svarande på utvärderingen har skickat en uppmaning till oss; ”ni kommer väl att göra något liknande igen?”. Det raka svaret på det är väl: Ja!

Avslutningsvis; ett stort tack till alla besökare, talare och specialinbjudna på den första upplagan av Bopol Live! Och ett stort tack till Malin Westlund som har svarat för filmerna i den här artikeln.

Nicklas Tollesson
Projektledare, Bostadspolitik.se och Bopolpodden

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.