Efter avslöjandena: Wonna I de Jong bryter med Hyresgästföreningen

Hem & Hyra avslöjade i början av december en hel del oegentligheter kring fastighetsägaren Wonna I de Jong. Nu har hon meddelat att hon vill säga upp förhandlingsordningen med Hyresgästföreningen med omedelbar verkan.

Hem & Hyra skriver nu att hon anger som skäl ”den mediala och den negativa uppmärksamhet som Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra skapat, har orsakat mig personlig skada, ökade förvaltningskostnader, oro bland personalen och hyresgäster samt övriga samarbetspartners och leverantörer. Hyresgästföreningen har varken respekterat mig eller tagit hänsyn till mina intressen som fastighetsägare eller förhandlingspartner”.

Enligt Hem & Hyra har det dock visat sig att hennes hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen i vissa fall inte varit så mycket värda. Hon har i flera fall tagit ut nästan dubbelt så hög hyra än den som förhandlats fram, skriver tidningen.

Hyresgästföreningen region Stockholm har bestridit uppsägningen. De hänvisar bland annat till att Hem & Hyra är fristående och att Hyresgästföreningen inte kan ta ansvar för vad den fria pressen skriver.

Samtidigt har de Jong rätt i att Hem & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.