”Hela Sverige ska fungera”

Bostadsminister Andreas Carlson skriver tillsammans med landsbygdsminister Peter Kullgren på DI Debatt om det nya landsbygds- och infrastrukturdepartementet, där bostads- och samhällsplaneringsfrågorna ingår. Bostadsfrågorna är ett av departementets sex prioriterade områden.

De sex prioriterade områdena är jordbruk, infrastruktur, skog, bostäder, jakt och transport.

Det går inte att ha regional utveckling utan investeringar i infrastruktur och bostäder. Det går inte att skapa jobb, tillväxt och export utan att kunna transportera och inhysa människor och gods”, skriver ministrarna om varför de här frågorna har samlats under samma tak.

När det gäller bostadsfrågorna skriver de:

”Sverige befinner sig i ett utmanande ekonomiskt läge där byggtakten sjunker och förutsättningarna för bostadsbyggandet har försämrats snabbt. Samtidigt ser vi en bostadsbrist i 204 av landets 290 kommuner. Det behöver byggas fler bostäder över hela landet, som möter människors behov och efterfrågan under livets olika skeenden. Inte minst är det viktigt att fler får möjlighet att ta steget till den ägda bostadsmarknaden. Regeringen lägger därför om bostadspolitiken, och prioriterar reformer för att öka tillgången till byggbar mark, förenkla byggreglerna och skapa incitament till ökat byggande.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.