Bopol Live: Byggkraschen – vilka åtgärder krävs?

Bostadsbyggandet går mot en djup nedgång – vissa pratar om ett totalstopp. På Bopol Live den 18 januari diskuterar ledande politiker med branschföreträdare vad som bör göras i det här läget.

Bostadspolitik.se:s Bopol Live är ett högaktuellt seminarium om bostadsmarknad och bostadspolitik – och samtidigt är det en mötesplats där bostadsutvecklare och byggbransch får chansen att träffa makthavare i Sverige och i Stockholmskommunerna.

Vi har bjudit in samtliga bostadspolitiska talespersoner från riksdagspartierna och sju av åtta har hittills tackat ja till att finnas på plats för samtal och diskussioner i seminariepauserna – de kommer alltså INTE, som på många andra ställen, bara komma och vara med på scen för att sedan försvinna… Flera av dem kommer att vara på plats hela dagen och övriga under delar av dagen.

Samma sak gäller samhällsbyggnadschefer och ordföranden i samhällsbyggnadsnämnderna i kommunerna i Stockholms län. Minst åtta kommuner kommer att vara representerade och finnas tillgängliga för diskussioner och samtal.

En av de viktigaste seminariepunkterna rör bostadsbyggandet just nu. Byggandet står för elva procent av BNP och bostadsbyggandet för i runda slängar halva den siffran, så för landets ekonomi kan frågan inte underskattas. Och samtidigt som byggandet är på väg in i väggen är bostadsbristen stor, inte minst i Stockholm.

Så vad behöver göras? På Bopol Live diskuterar en tung panel:

David Josefsson, bostadspolitisk talesperson, Moderaterna

Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson, Socialdemokraterna

Lennart Weiss, kommersiell direktör, Veidekke

Marie Linder, förbundsordförande, Hyresgästföreningen

Samtalet leds av Anna Bellman, som vid sin sida har Stefan Attefall som expertkommentator.

Du läser mer och anmäler dig till Bopol Live på den här länken.

Mängdrabatt från den fjärde personen du anmäler från ditt företag: Från person 4 och uppåt betalar ni halva priset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.