Om Attenius utspel om nyanlända: Osmakligt påhopp på oss som har gjort rätt för oss

Jonas Attenius (S) utspel om att välmående områden inte har tagit ansvar väcker känslor: ”Det är ett djupt upprörande påhopp på väletablerade och skötsamma medborgare i vår stad”, skriver Håkan Hansson på GP Debatt.

Häromdagen gick Jonas Attenius, socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg ut och sa att nyanlända ska placeras i områden ”med högst status”. Han nämnde Torslanda som ett exempel, på ett område som hittills ”inte tagit ansvar” i frågan om att ta emot nyanlända.

Håkan Hansson, boende i Västra Frölunda, ger svar på tal på GP Debatt.

Han skriver bland annat:

”Jag har inte på något sätt medverkat till den situation vi har idag, det har däremot du (Attenius, red:s anm) gjort som politiker i Sveriges största parti. Som politiker har du ett ansvar för den situation vi befinner oss i när det kommer till invandring och en icke fungerande integration, men i traditionell vänsteranda ska problem skyllas på någon annan och ansvar ska utkrävas på annat håll.”

”I vänsterns värld får inget sticka ut och vara bättre än något annat, nu inte ens en stadsdel. Vad blir det kvar då? Ska vi göra alla delar av staden lika dåliga för att politiken har misslyckats med sitt uppdrag?”

”Nuvarande situation visar med stor tydlighet, för den som vill se, att vi inte klarat av att ta hand om och integrera de människor som kommit hit. Konsekvensen av vår misslyckade integrationspolitik har blivit parallella samhällen, klanvälden, skyhög kriminalitet, och inte minst enorma kostnader för svenska skattebetalare. Lösningen är då inte att hoppa på hyfsat välmående stadsdelar och dess invånare och påstå att om vi bara hade tagit lite ansvar hade situationen varit annorlunda.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.