Vart är världen på väg – enligt Sven-Olof Johansson och Annika Winsth?

BOPOL LIVE | Är vi på väg mot en krasch som är så våldsam att Riksbanken måste sänka styrräntan redan under Q2 2023? Fastighetslegendaren Sven-Olof Johansson är inne på det. På seminariet Bopol Live diskuterar superentreprenören det makroekonomiska läget med Nordeas Annika Winsth, en av landets mest välrenommerade ekonomer.

Rysslands krig i Ukraina, nedstängningar i Kina, inflation över hela världen, kraftigt stigande räntor. Det världsekonomiska läget är minst sagt spänt och den svenska bostads- och byggmarknaden har hamnat i en ”perfekt storm”. Vad händer framöver? På Bopol Live den 18 januari delar Annika Winsth och Sven-Olof Johansson med sig av sina lägesbilder.

Annika Winsth inleder dagen med en dragning om (sin syn på) det makroekonomiska läget för dagen. Därefter vigs en halvtimme åt ett samtal/diskussion med Winsth och Fastpartners vd och grundare Sven-Olof Johansson.

Johansson har varit med om flera kriser tidigare. Under 90-talskrisen låg han två miljarder back, men lyckades vända på skutan och numera är han sedan länge miljardär åt ”rätt håll”, så att säga.

I Fastpartners Q3-rapport stack han ut hakan med en lägesbild som marknaden för närvarande inte håller med om. Han menar att riksbankerna redan under Q2 nästa år kommer att behöva sänka räntorna på grund av att nedgången blir djupare och kraftigare än väntat.

Vi har bjudit in samtliga bostadspolitiska talespersoner från riksdagspartierna och sju av åtta har hittills tackat ja till att finnas på plats för samtal och diskussioner i seminariepauserna

Samtalet mellan de båda tungviktarna modereras av Anna Bellman som har Bostadspolitik.se:s chefredaktör och den tidigare bostadsministern Stefan Attefall som expertkommentator.

Bopol Live är ett högaktuellt seminarium om bostadsmarknad och bostadspolitik – och samtidigt är det en mötesplats där bostadsutvecklare och byggbransch får chansen att träffa makthavare i Sverige och i Stockholmskommunerna.

Vi har bjudit in samtliga bostadspolitiska talespersoner från riksdagspartierna och sju av åtta har hittills tackat ja till att finnas på plats för samtal och diskussioner i seminariepauserna – de kommer alltså INTE, som på många andra ställen, bara komma och vara med på scen för att sedan försvinna… Flera av dem kommer att vara på plats hela dagen och övriga under delar av dagen.

Samma sak gäller samhällsbyggnadschefer och ordföranden i samhällsbyggnadsnämnderna i kommunerna i Stockholms län. Minst åtta kommuner kommer att vara representerade och finnas tillgängliga för diskussioner och samtal.

Du hittar hela programmet för dagen och anmäler dig på den här länken. Anmäler ni minst fyra personer från ert företag så får ni mängdrabatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.