Även Gotlandshem går till Hyresmarknadskommittén

Häromdagen meddelade Stockholms allmännyttor att de går till Hyresmarknadskommittén. Nu gör även Gotlandshem det.

Utifrån den sedan tidigare beslutade trepartsöverenskommelsen yrkade Gotlandshem på en höjning av hyran inför 2023 på 9,95 procent. Hyresgästföreningen gick istället in med ett yrkande på 1,95 procent.

– Sedan 70-talet har vi misslyckats i hyresförhandlingarna, avsättningar för underhåll har helt eller delvis valts bort till förmån för låga hyresökningar. Nu är det viktigt att vi bryter det mönstret, arbetar bort våra underhållsskulder och ser till att historien inte upprepar sig, säger Joakim Martell, vd för Gotlandshem.

– Vi vill att hyresrätten som boendeform ska finnas kvar på lång sikt och att våra fastigheter ska vara i ett bra skick, men när kostnadsökningarna kontinuerligt är högre än intäktsökningarna går det inte. Hyrorna är vår enda intäkt och de måste spegla förvaltningskostnaderna, säger Joakim Martell.

Även Haninge Bostäder har strandat, och enligt uppgift är en hel del allmännyttor på väg åt samma håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.