Hagströmer: ”Det har lett till att en hel generation inte kan flytta hemifrån”

Finansmannen Sven Hagströmer är i en DN-intervju mycket kritisk till Riksbankens räntepolitik, framför allt åren med nollräntor.

– Det har lett till att en hel generation inte kan flytta hemifrån, säger han.

Finansprofilen Sven Hagströmer, grundare till Avanza och Creades, är kritisk till Riksbankens agerade under Stefan Ingves.

– Priserna på bostäder har rusat och är bland de högsta i världen. Nu har priserna gått ned med tio procent från toppen, men då har räntorna i stället fördubblats. Då har det i princip blivit dubbelt så dyrt att äga sitt boende. Så du sitter med skägget i brevlådan vad du än gör, säger han till DN.

– Förser man folk med lån kan priserna fortsätta upp. Det är bankerna och finansinstituten som är ansvariga för prissättningen på bomarknaden.

Hagströmer är kritisk till Riksbankens stora fokus på inflationsmålet på två procent och förespråkar en 15-årig utfasning av ränteavdraget och riktade stöd till de mest utsatta.

– Jag är borgerlig i grunden, jag ser inte det som en vänsterfråga, jag ser det som en blocköverskridande fråga. Det vore trevligt om man kunde komma överens, säger Sven Hagströmer till DN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.