Bopol Live: Unika möjligheter att träffa makthavare

Minst fem bostadspolitiska talespersoner och högsta tjänstemän/politiker från minst åtta kommuner i Stockholms län – förutom ett högklassigt seminarieprogram bjuder Bopol Live på unika möjligheter att på kort tid få träffa många olika makthavare inom bostadssektorn. Bopol Live hålls på Citykonferensen i Stockholm den 18 januari.

Du hittar all info och anmäler dig till Bopol Live  på länken här.

Bopol Live är mycket mer än ett seminarium. Det är en mötesplats där bostadsutvecklare träffar makthavare i branschen – politiker och tjänstemän – för att diskutera bostadssituationen i Sverige och inte minst Stockholm.

Vi har bjudit in de bostadspolitiska talespersonerna från alla de åtta riksdagspartierna och har i nuläget fått klartecken från fem av dem, och de kommer att finnas på plats under hela, eller större delen av, dagen:

# David Josefsson, Moderaterna

# Jakob Olofsgård, Liberalerna

# Larry Söder, Kristdemokraterna

# Mikael Eskilandersson, Sverigedemokraterna

# Malcolm Momodou Jallow, Vänsterpartiet (och ordförande i civilutskottet).

I nuläget har vi också stora förhoppningar om att Socialdemokraternas Jennie Nilsson och Centerpartiets Alireza Akhondi kommer att finnas på plats, men de har inte definitivt tackat ja än.

Vi bjuder även in den högsta tjänstepersonen och den högsta politikern inom samhällsbyggnadssektorn i flera av kommunerna i Stockholms län. När det gäller politikerna är det i de flesta kommunerna inte klart vem som blir nämndordförande efter nyår, men vi har fått klartecken från ett flertal samhällsbyggnadschefer som kommer att vara på plats.

De kommuner vi redan i dag vet kommer att vara representerade är:

# Stockholm

# Solna

# Huddinge

# Haninge

# Järfälla

# Sollentuna

# Sigtuna

# Nynäshamn

Tanken är att vi dedikerar ett ståbord på förmiddags- och eftermiddagspauserna och ett lunchbord till kommunerna och de bostadspolitiska talespersonerna för att ge möjligheter till ett meningsfullt mingel och kontaktknytande. Tanken är att man på ett avslappnat sätt ska kunna utbyta tankar, idéer och information.

Själva seminariet håller högsta klass. Bland talarna återfinns bland andra Nordeas Annika Winsth, Fastpartners Sven-OIof Johansson, Newsecs Ulrika Lindmark, SBB:s Ilija Batljan, OBOS Daniel Kjørberg Siraj, K- Fastigheters Jacob Karlsson, Nordrs Biljana Pehrsson, SBAB:s Robert Boije, Heimstadens Kent Persson, Veidekkes Lennart Weiss och de två stockholmska borgarråden Jan Valeskog och Clara Lindblom.

Seminariet leds av Bopolpoddens programledare Anna Bellman, som har den förre bostadsministern Stefan Attefall (i dag chefredaktör för Bostadspolitik.se) som expertkommentator.

PS. Självklart siktar vi även på att få dagens bostadsminister Andreas Carlson till eventet, men vi har inte fått besked från honom än.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.