MKB vill vräka gängkriminellas föräldrar – grannar rädda för skjutningar och bomber

De två sönerna är inblandade i dödliga gängkonflikter. Grannarna är rädda för sina familjers säkerhet. Nu vill MKB vräka föräldrarna, som motsätter sig och säger sig trivas i området. Inom kort tas ärendet upp i hyresnämnden.

Det är Hem & Hyra som skriver om historien som utspelar sig i Limhamns sjöstad i Malmö, ett område med både bostadsrätter och hyresrätter.

De två sönerna i familjen är båda skrivna hos föräldrarna i kommunala MKB:s hyreshus. Just nu sitter en av bröder häktad för inblandning i ett mord, den andre brodern är dömd till tolv års fängelse för mordförsök, skriver Hem & Hyra.

Det har varit mängder av incidenter kring bröderna och lägenheten. Bland annat hittades en sprängladdning – i en kaffetermos som byggts om till en bomb – i trapphuset i början av året. Hem & Hyra återger flera mejl till MKB som grannar (både i hyreshusen och bostadsrätterna) har skickat om sin rädsla för att bara vara i området.

Nu har föräldrarna sagts upp och ärendet ska upp i hyresnämnden. I ansökan till hyresnämnden skriver MKB att brödernas närvaro ”försämrar kraftigt bostadsmiljön för grannarna”. Formellt beskrivs det som att hyresgästerna har ”åsidosatt sina plikter” på ett sätt som gör att de inte längre kan bo kvar, skriver Hem & Hyra.

Föräldrarna motsätter sig uppsägningen. Av yttranden som Hem & Hyra har tagit del av framgår att föräldrarna säger sig trivas i område och har ”en god relation till grannarna och vill inte alls flytta.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.